پول حقیقی کار خود را کرد

بازار با هیجان بالا روند صعودی قوی در پیش گرفته و ورود پول حقیقی و افزایش حجم معاملات به بیش از ۲۰ همت محرک اصلی آن است.

در کنار این موضوع قیمت دلار افزایش یافته اما در انتهای هفته اندکی اصلاح کرد. قیمت‌های جهانی اما ساز مخالف زدند و نزولی شدند، نفت ۷۵ دلاری مس کمتر از ۸۵۰۰ و روی در محدوده ۲۵۰۰ دلار معامله شده است.

سرب بین ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ دلار تثبیت و طلا که با کاهش اندکی به زیر ۲۰۰۰ دلار رفته بود بار دیگر افزایش یافت و به حدود ۲۰۲۰ دلار رسید. در بازار داخل، سکه پس از صعود در اوایل هفته در اخر هفته شاهد اصلاح اندکی بود.
سکه مرکزی پس از ۶ ماه به مرحله تسویه رسید و پس از شایعاتی در خصوص تسویه الزاما نقدی، حال معاون بانک مرکزی خبر از تسویه فیزیکی داد که تا حدودی اطمینان را به بازار برگرداند اما سکه با گپ چند درصدی نسبت به سکه نقدی بسته شد که نشان می‌دهد حتی در آخرین روز نیز فعالان اعتماد چندانی به دولت نداشتند و ازجمله نگران اخذ مالیات از تحویل سکه‌ها هستند. البته پیشتر بانک مرکزی اعلام کرده بود که این سکه‌ها از مالیات معاف هستند.

سیمانی‌ها خارج از دایره توجه بازار
رقابت در بورس کالا در اوایل هفته در فولادی‌ها بالا بود و قیمت شمش تا ۲۲ میلیون تومان معامله شد و برخی از محصولات پتروشیمی از جمله محصولات شگویا، جم پیلن که در هفته‌های قبل به عنوان برندگان احتمالی ارز دو نرخی معرفی شدند، شاهد رقابت بیش از ۱۰۰ درصدی بودیم. سیمان در مناطق مختلف در حال افزایش قیمت است و در بسیاری از مناطق به محدوده یک میلیون تومان رسیده، شرکت‌های سیمانی گزارش‌های ماهانه خوبی در فروردین ماه مخابره کرده و در عین حال ۱۲ ماهه قابل قبولی داشت. در این بین این گروه از توجه بازار خارج شده و به نظر می‌آید که فعالان در حال گردش در بین گروه‌های دیگر هستند.

سرمایه حقیقی‌ها به سمت گروه ساختمانی
گروه ساختمانی به دلیل حجم بالای ارزش دارایی‌ها و درک ملموس‌تر دارایی‌های آنها برای سرمایه گذاران مورد اقبال بازار قرار گرفته و به نظر می‌آید پول حقیقی‌ها به سمت آنها روانه شده است. گزارش های ماهانه عملکرد قابل قبولی برای متانولی ها را نشان می دهد در گروه روانکار گزارش‌ها عادی بود، گروه سیمانی ها همانطور که اشاره شد گزارش های خوب ارئه نمودند. در غذایی‌ها نیز بعضا شاهد افزایش نرخ هستیم. مجموعه خودکفا و زیرمجموعه‌هایش از گروه‌های لیدر در گروه غذایی هستند که بازده مناسبی از ابتدای سال داشتند. در عین حال توانستند افزایش نرخی منطقی دریافت کنند.

خودروسازان تجاری در صعود
گروه خودروسازان تجاری همچنان در حال صعود هستند و مورد اقبال بازار از جمله نمادها می‌توان به «خاور»، «خکاوه»، «خدیزل» اشاره کرد. در کنار این گروه «خزامیا» نیز مورد توجه است. گروه بانکی‌ها به دلیل دارایی قابل توجه در رشد آن پتانسیل کار، پتانسیل تجدید و همچنین بهبود سودآوری مورد اقبال هستند. «پی پاد» پس از بازگشایی ۵۰ درصد همچنان صف ها ی چند صد میلیونی دارد و این صف با وجود محدودیت یک سفارش برای هر کد است و به نظر می‌رسد این شرکت تا تعادل راه طولانی در پیش دارد. در مجموع توجه بازار به سهم‌ها و نمادهای معروف است و به نظر می‌رسد تورش آشناگری مهم‌ترین دلیل در انتخاب سهام سرمایه‌گذاران جدید به بازار است.

چرخش جریان نقدینگی
در نگاهی به بازار هفته، در اولین روز هفته بازار متفاوت و پرحجمی داشتیم، شاخص کل با رشد چشمگیر حدود ۳.۱ درصدی به سطح ۲ میلیون و ۴۳۸ هزار واحد رسید.
با تحرکات مثبت در نرخ ارز توجه به سمت سهم‌های دلار محور و صادراتی افزایش یافت. گروه فلزات، پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها و معدنی‌ها ارزش معاملات بالایی را ثبت کردند. ورود حجم پول سنگین سبب شد که ارزش معاملات خرد به بالای ۲۱ هزار میلیارد تومان برسد که دو نماد فولاد و شستا بیشترین ارزش معاملات را داشتند. از اتفاقات مهم بازار روز شنبه چرخش جریان نقدینگی از سهم های کوچک به سمت سهم های بزرگ و شاخص ساز بود.

تاثیر استیضاح وزیر صمت
در دومین روز هفته با توجه به خبر استیضاح وزیر صمت در مجلس و همینطور مرز روانی ۲.۵ میلیون واحدی شاخص کل بازار پرمعامله بود و شاهد حجم معاملات حدود ۲۰ هزار میلیارد تومانی در بازار بودیم. جریان ورود پول به بازار موجب شد که خریداران بدون ترس معامله کنند.
گروه خودرویی با خبر استیضاح وزیر صمت با نوسان مثبت همراه شد. در بازار گروه های انبوه‌سازی، خودروسازان، بانکها بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
در روند معاملات روز یکشنبه شاهد ورود ۱۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی بودیم. نکته‌ای که در بازار روز یکشنبه به چشم می‌خورد چرخش بازار بین صنایع مختلف است. در نهایت شاخص با رشد ۱.۶۷ درصدی در کانال ۲ میلیون و ۴۷۹ هزار واحد قرار گرفت.
در روز دوشنبه با توجه به نزدیک شدن شاخص به مرز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد عرضه‌ها شدت گرفت و فشار فروش حقیقی‌ها و حقوقی‌ها باعث شد که شاخص قرمزپوش شود اما به تدریج موج تقاضا سبب شد که بازار دست به دست شود و شاخص مثبت به پایان برسد.
در بازار روز یکشنبه شاهد چرخش بازار به سمت گروه‌های بانکی، فراکاب‌ها و نیروگاهی‌ها بودیم. در گروه بانکی با گزارشات مثبت عملکرد شاهد ورود پول بودیم؛ از سوی دیگر خبرهایی از تجدید ارزیابی‌ها، سبب توجه بازار به این گروه شد.
در نیروگاهی‌ها خبر افزایش نرخ‌های قراردادهای جدید برق سبب شد این گروه تحت تاثیر قرار بگیرند. از نکات مثبت این روز بازگشایی «گلدیرا» بعد از مجمع بود که با حجم بسیار سنگینی معامله شد. «جم» و ارزش معاملات نیز همچنان در سطوح بالا حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان باقی ماند.

تضعیف بازارهای موازی
در روز سه‌شنبه بازار با رشد قیمت‌ها و شاخص کل همراه بود. ارزش معاملات همچنان بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان است. رشد شاخص هم وزن بیشتر از شاخص کل بود. گروه‌های خودروسازان، شیمیایی‌ها، فلزی‌ها، بانکی‌ها و انبوه سازی بیشتر مورد اقبال قرار گرفتند. از خبرهای مهم این روز تصویب طرح مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس بود. تصویب قوانین مالیاتی و تضعیف سایر بازارهای موازی را می توان از دلایل ورود پول به بازار دانست. بازار روز سه شنبه توانست مرز روانی ۲.۵ میلیون واحدی را بشکند که نشانه‌ای برای ادامه روند صعودی بازار است.

بازگشت شاخص در انتهای هفته
در آخرین روز کاری هفته عرضه‌ها در بازار به خصوص در نمادهای بزرگ شدت گرفت. بازار شاهد چرخش به سمت گروه‌های بانکی و خودرویی در نیمه دوم بازار بود. کاهش محدود نرخ ارز و نوسانات قیمت‌های جهانی را می‌توان از دلایل مهم عرضه‌های این روز در گروه‌های دلار محور دانست. خودروسازان، انبوه‌سازی، بانک‌ها، فرآورده‌های نفتی، غذایی و سرمایه‌گذاری‌ها بیشترین ورود پول را داشتند. شاخص در نهایت با کاهش حدود ۳۶۰۰ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۵۱۴ هزار واحد بازگشت.

  • ندا کریمی - کارشناس بازار سرمایه
  • شماره ۴۹۰ هفته نامه اطلاعات بورس
کد خبر 471184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =